magyar  |  english  |  kapcsolat

Óvodás kertépítő verseny 2014

Tisztelt Óvoda Vezetőség!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket ismételten az óvodák között meghirdetett versenyre, mely a Jubileumi 20. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár keretében kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a Nagybani Virágpiacon.

Bővebben...

Hortus Magazin 2014

A Hortus Magazin, a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár  hivatalos, ingyenesen terjesztetett – tavaly nagy sikerrel debütált – szakmai magazinja.

Célja egyrészrôl, hogy egy színes szaklap formájában megszólítsa a kiállításon résztvevő cégeket, illetve az ide látogató szakmai közönséget tájékoztatást nyújtva a piacon megjelenő újításokról, termékekről és szolgáltatásokról.

Bővebben...

Virágkötészeti programok a Jubileumi Hortuson

 

Már hagyományosan kerül megrendezésre a Hortus Hungaricuson a VVVMSZE által szervezett verseny, melyen nem csak a szakképzési intézményekben tanulók hanem a látogató közönség is megmérettetheti magát. A rendezvény egyik legnépszerűbb és szemet gyönyörködtető eleme lesz 2014. szeptember 19-21 között újra Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő verseny.

Bővebben...

Interaktív gépbemutató

A 20. Hortus Hungaricus Kertészeti Szakkiállítás és Vásár, az idei évben a programok tekintetében is számos új kezdeményezéssel várja a látogatókat ilyen az INTERAKTÍV GÉPBEMUTATÓ is, melyben az érdeklődők kipróbálhatják a kerti kisgépeket - fűnyírót, lombszívót, sövényvágót, megismerkedhetnek az újdonságokkal a STIHL-Viking, Bosch és az Agroforg jóvoltából.

Bővebben...

Továbbtanulási és Állásbörze

A kiállításon jelen vannak a szakmánk meghatározó közép és felsőszintű iskolái, ahol a továbbtanulás iránt érdeklődő diákok a képzési lehetőségekről felvilágosítást kaphatnak. 

Állásbörzét is szervezünk, melyre várjuk olyan cégek vagy vállalkozók jelentkezését, akik munkatársakat keresnek. 

Bővebben...

Összefogott a kertészeti szakma a magyar termékek fogyasztásösztönzése érdekében

Már a tavalyi Hortus Hungaricus kiállítás megnyitóján és az idei beharangozó sajtótájékoztatón is kiemelte dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kertészeti ágazat fejlesztésének fontosságát. Megjegyezte, hogy a mezőgazdaságon belül a legmunkaigényesebb területről van szó, az ágazat 300-350 ezer család megélhetését biztosítja. Megemlítette, hogy a szaktárca vezetése az utóbbi időkben folyamatosan egyeztetett a magyar kertészeti ágazat szakembereivel, hogy ágazat gondjaira megoldást találjanak, és a fejlesztés lehetőségeit kidolgozzák.

Bővebben...

Rekordszámú látogató, új programok és a kertészeti ágazat legjava!

A magyar kertészet legnagyobb és leglátványosabb seregszemléje a Hortus Hungaricus 19. alkalommal újra megnyitotta kapuit Szigetszentmiklóson. A rendezvény visszaköltözött régi helyszínére azonban számos újdonsággal, programmal várta, mind a szakmát, mind a látogatókat.

A rendezvény első napja az úgynevezett Vidékfejlesztési Nap volt, melyen a szakma képviselői tájékoztatást kaptak a jövőbeni agrárfinanszírozási lehetőségektől és számos olyan témában folyt a párbeszéd mely meghatározza a hazai ágazat jelenét, jövőjét. Az előadások mellett, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és Hubai Imre letették a Flora Hungaria Nagybani Piacon belül létesítendő új és Magyarországon első Nagybani BIO Piac alapkövét.

Bővebben...

Szakmai nap programjai, előadások, konferenciák • A Magyar Díszkertészek Szövetsége közreműködésével és a teljes szakma igényeinek figyelembevételével megkezdődött a szakmai nap (2014. szeptember 19. péntek) programjának megszervezése.

 

Legszebb Őszi Csokor pályázat

 

A VVVMSZE és a Flora Hungaria Kft., 2014- ben is meghirdeti“Legszebb Őszi csokor” pályázatát melynek leadása és eredményhirdetése a Jubileumi Hortus Hungaricus Kertészeti Szakkiállítás és Vásáron, Szigetszenmiklóson lesz 2014. 09.19-21. között.

Bővebben...

Hortus Hungaricus 2014. a kertészeti termesztői, forgalmazói, technikai és háttéripari szakemberek közép-európai találkozási pontja

 

Az évről-évre jelentkező nemzetközi érdeklődés teszi többek között pótolhatatlanná ezt a nagy múltú rendezvényt. Románia, Szlovákia, Szerbia, Hollandia, Olaszország, Szlovénia, Ukrajna és Németország után, mára már Lengyelország, Ausztria, Bulgária, Franciaország, Horvátország és a Cseh Köztársaság képviselői is megtisztelnek minket érdeklődésükkel, részvételükkel.

Bővebben...

Rendező
 
Flora Hungaria
 

 

 

 

 
 
 Társrendező

Médiapartner

 
 Partnereink